22 Nisan 2013 Pazartesi

Tüy dökücüler nedir?


Tüy dökücüler, tüylerin bulunduğu yerlere kullanılan ve belirli periyotlar ile kullanılan ürünlerdir. Tüyleri köklerinden almayan bu ürünler tüylerin tenin üzerinde var olan miktarlarını kullanıldığı andan itibaren yarım saat içinde dökmeye yaramaktadır.

Tüy dökücülerin kullanımı

  Tüy dökücüler genel olarak ya sprey ya da krem olarak kullanılmaktadır. Bu ürünler temiz tene kullanılmalıdır ve temiz tene kullanılan tüy dökücüler, tüylerin dökülmesi istendiği bölgeye kullanılır. Ayrıca tüy dökücü ürünlerin kullanımı kesinlikle önerilen dozdan fazla olmamalıdır. Tüy dökücüler olması gerektiğinden fazla kullanılırsa ciltsel sorunlara yol açabilmektedir.

  Tüy dökücülerin tenin üzerinde kalma sürelerine dikkat etmelisiniz. Çünkü olması gerektiğinden az kalırsa tüy dökücüler bütün tüyleri alamaz. Ancak tüy dökücüler olması gerektiğinden daha fazla tende kalırsalar da yan etkileri görülebilmektedir ve yüksek olasılıkla da görülecektir. Bu yüzden tüy dökücülerin kesinlikle önerilen zaman kadar ten de kalması gerekmektedir.

  Son olarak da tüydökücü kuru tene uygulanmalıdır. Islak tende tüy dökücülerin kıvamı gider ve bütün tüyler alınmaz. Yan etkisi olmaz ancak performans eksikliği hisseder ve tüylerin bir kısmının kalmış olduğunu görürsünüz.

Tüy dökücülerin olası yan etkileri

  Tüy dökücüler keskin içeriklere sahiptir. Kullanıldıktan 15 dakika sonra genelde tüyleri tenden koparmış olurlar. Her ürünün kullanım süreleri üründen ürüne farklılık gösterir. Bu yüzden tüy dökücüleri önerilen süreden çok kullanılırsa;

  Tende sivilce en çok görülen şikayettir ve yan etki olarak görülebilir. Ten de yaralanmalar ve küçük çatlaklar oluşabilir. Önerilen miktardan daha fazla kalırsa, kaldığını hissettiğiniz an temizlemeli ve bol su ile yıkamalısınız. Tende tüy dökücünün hiçbir artığı kalmamalıdır.

   Tüy dökücülerin önerilen dozdan fazla kullanılması da aynı tensel problemleri yaratabilir. Genel olarak en çok sivilce çıkması olarak yan etkisini göstermektedir. Ayrıca derinin incelmesi, yaralanma ve çatlama gibi yan etkileri olabilir. Bu yan etkileri görmek istemiyorsanız aldığınız tüy dökücünün kesinlikle kullanım kılavuzuna uygun kullanılması gerekmektedir. Aksi halde yukarı da yazan ve daha bir çok belirtilmeyen yan etkiler ile baş başa kalabilir ten de kalıcı izler ve çeşitli hastalıkları yan etki olarak yaşayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder