14 Nisan 2013 Pazar

Kozmetik ürünleri satın alırken dikkat etmeniz gerekenler

kozmetik ürünleriGünümüz de kozmetik ürünleri oldukça fazla çeşitlenmiştir. Şampuanlar, kremler, cilt bakım ürünleri, alternatif tıp ürünleri gibi bir çok kategorisi bulunmaktadır. Bakımlı insanların kozmetik ürünlerinden vazgeçmeleri mümkün değildir ancak bakımlı kişilerin sağlıkları daha çok tehdit altındadır ve kozmetik ürünleri satın alırken oldukça dikkat etmelidirler.

  Günümüz de ki cilt bakım ürünleri her gün kullanılır. Bu ürünlerin bir çoğu kalitesiz ve sağlık bakanlığının onayından geçmemiş ürünlerdir. Ayrıca sağlık bakanlığının onayından geçen de kalitesiz, zararlı ürünler bulunmaktadır. Cilt bakım ürünü aldığınızda derinin altına hava geçirmeyen ve derilerde bakım yaptığı özelliğinin dışında bir çok yan etkisi bulunan çok sayı da ürün bulunmaktadır. Bu yüzden cilt bakım ürünlerini satın alırken oldukça dikkat etmelisiniz.

  Kozmetik ürünlerin en fazla kullanılan bir diğer kategorisi de parfümlerdir. Günümüz de i parfümlerin çoğu doldurma diye hitap edilen, kontrol dışı ürünlerdir. Bu ürünler solunum yolları ile vücudunuza, temas ile de teninize değer. Bu yüzden sağlık bakanlığı onayından geçmemiş kalitesiz parfümleri kullanmak başta solunum hastalıkları ve cilt hastalıkları gibi bir çok yan etkisi bulunabilir. Bu yüzden parfüm satın alırken, kozmetik ürünlerin içinden parfüm satın alırken dikkat etmelisiniz.

  Saç ve bakım ürünleri de alternatif tıbbın dünyamıza son yıllar da soktuğu en önemli kozmetik ürünleri arasında yer almaktadır. Günlük hayatın ağırlaşması sonucu ve hava kirliliğine ek olarak beslenme bozukları ile beraber insanların saç sağlıkları da oldukça kötüleşmiştir. Alternatif tıp ise genelde organik ürünler ile bu soruna çözüm bulmuştur. Ancak son yıllarda birden bire onlarca marka ve yüzlerce ürün çeşidi hem Türkiye de üretilmiş hem de yurt dışından ithal edilmiştir. Bu kadar hızlı büyüyen sektörün denetimsiz olarak birden bire büyümesi tercih kirliliğine neden olmaktadır. Kozmetik ürünleri içinden saç bakım ürünleri alırken alacağınız ürünün sağlık bakanlığı testinden geçip onanmış olmasına ve diğer prestijli testlerden geçip onanmış olmasına dikkat ediniz. Çünkü bir çok kalitesiz saç bakım ürünü bu aşamada tercih listenizden silinecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder