9 Nisan 2013 Salı

Gıda takviyeleri hakkında her şey


Günümüz de sağlıklı beslenebilmek önemli bir başarıdır ve bu bir lükstür. Çünkü günlük hayatın stresi ve temposunda bir çok kişi düzenli beslenemez. Ancak alternatif tıp ve gerçek tıp bu konuya oldukça önemli çözüm getirdiler. Günümüz de düzenli beslenemeyen ya da belirli gıdaları tüketmeyen insanlar için gıda takviyeleri vardır.

Özellikle gıda takviyeleri yoğun tempoda çalışan, kent yaşamına oldukça fazla alışan, fast food kültürü ile beslenen kişilerin almaları gerekmektedir. Çünkü dışarı da yenilen bir çok yemek gıdasal açıdan bir değeri yoktur. Besin değeri olarak değeri olmayan ürünleri, gıdaları tüketen bir toplum haline gelmiş bulunmaktayız.
Türkiye de iş hayatında tempolu olan bireyler iş hayatlarında öğle yemeklerinde hızlı ve sağlıksız beslenir. Eve geldiklerin de ise beyaz ekmek tüketen kişilerin yine sağlıksız ve besin değeri düşük yemekler tüketmektedir. Bu yüzden bu kişi grubunun kesinlikle gıda takviyeleri almalıdır.

Fast food ile beslenen bireylerin bütün gıdaları gerekli miktarda almaları mümkün değildir. Sağlık bir birey kırmızı et, beyaz et ve balık etinin yanı sıra bütün yeşillik ürünlerinden tüketmelidir. Bu yüzden fast food ile oluşan gıda eksikliğimizi günümüz de gıda takviyeleri ile kapatabilmekteyiz.
Gıda takviye ürünlerini diyetisyenlere danışmadan almayınız!

Türkiye de bir çok yerde gıda takviyesi satılmaktadır. Özellikle eczaneler de bir çok çeşit gıda takviyesi bulunur. Balık yağı, folik asit sadece bunlardan bir kaçıdır. Ancak hangi gıda takviyesini ne için aldığımızı bilmez ise o gıda takviyesi fazla tüketim olabilir. Bu yüzden gıda takviyeleri almadan önce bir diyetisyene yani beslenme uzmanına başvurmalısınız.

Ayrıca gıda takviyelerinde ki en büyük risk ise organik ürünlerin kullanılmamasıdır. Yapılan araştırmalar kanıtlamıştır ki gıda takviyelerinin organik olmayışı alınan gıda takviyesinin çok az yararlı oluşu anlamına gelmektedir. Hatta inorganik ürünler ciddi anlamda biyolojik atık olarak vücudunuza zarar vermektedir. Bu yüzden aldığınız ürünlerin organik olduğuna oldukça dikkat ediniz. Aksi takdir de aldığınız gıda takviyeleri size vaat edilen yararı sağlamayabilir hatta vücudunuza zarar sağlayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder