16 Nisan 2013 Salı

Oda kokuları hakkında her şey


Oda kokuları günümüz de ki evlerin bir ihtiyacıdır. Çünkü günümüz de hava kirliliği mevcuttur ve kent genel olarak evlerin üzerine hoş olmayan kokular sindirmektedir. Özellikle de büyük kentler de ve sanayisi gelişmiş olan kentlerde ya da sanayi bölgelerine yakın bulunan evlerde oda kokuları kullanılmaları önerilir.

  Oda kokuları, odaların içeriğinde bulunan kötü kokuları sönümleyerek üründen ürüne değişen özellikte kokular yaymaktadır. Bu ürünler genel olarak pil ile çalışan otomatik şekilde ya da kişilerin kendilerinin el ile sıktığı şekilde iki şekli bulunmaktadır. Günümüz de daha çok oda kokusu otomatik olarak çalışan pilli ürünlerdir. Bu ürünler ayarladığınız dakika periyotlarına göre odaya güzel koku sıkmaktadır ve bu kokular oldukça kalıcıdır. Bu kokuların belirli periyotlarla tazelenmesi de kalıcılığını sürekli kılarak evin havasını değiştirmekte ve evin kendine has kokusunu oluşturmaktadır. Özellikle de bu ürün türünün kullanılması önerilmektedir. Diğer ürün türü olan el ile sıkılarak yani İngilizce tabiri ile manuel olan oda kokuları da günümüzde sık kullanılır. Bu tür ürünler ise kalıcıdır ancak sürekliliği yoktur, sürekliliğini sağlamak için sürekli kullanmak, belirli periyotlar ile kullanmak gereklidir. Ayrıca manuel ürünlerin kullanım dozajını da kullanıcılar belirlemektedir ve buna göre de kalıcı etkisinin süresi belirlenmektedir.

Oda kokularını satın alırken ve kullanımında dikkat edilmesi gerekenler

  Oda kokularını biz odaların içinde yaşayan bireyler olarak teneffüs eder ve solunum yolu ile vücudumuza alırız. Bu yüzden bu ürünlerin kaliteli olması ve sağlığa zararsız olması gerekmektedir. Aksi takdir de cilt sorunları ve solunum sorunları ortaya çıkaracak yan etkileri bulunmaktadır. Ayrıca oda kokularının neredeyse tamamına yakını yanıcıdır. Bu yüzden güneş altında ki bir yere ya da mutfakta ki ocağın çevresine otomatik ya da manuel bir oda kokusu koymak risklidir. Bu yüzden bu ürünleri sıcaktan sakınacağı yerlerde kullanmalı ve saklamalısınız.

  Oda kokularının kötü kokuları örtücü değil yok edici özelliğinin olmasına dikkat ediniz. Çünkü kalitesiz olan ürünler bu özelliktedir ve bu özellikte olan oda kokuları ile kötü kokular karışarak odaların kötü kokmasına neden olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder