8 Nisan 2013 Pazartesi

Genital bölge bakımı hakkında her şey


Erkeklerde genital bölge bakımı bayanlara göre daha kolaydır. Genital bölge bakımının en önemli kuralı ten temizliğidir. Ten temizliği erkeklerde genital bölge bakımının büyük yüzdesini oluşturmaktadır. Genital bölgenin kıllardan arınmış bir durumda olması da genital bölgenin bakımlı olması anlamına gelmektedir. Genital bölge kesinlikle uzun kıllara sahip olmamalı mümkün olduğunca kılların kökünden temizlenmelidir.

Erkeklerde
Erkeklerde genital bölgeye kesinlikle lazer epilasyon yapılmamalıdır. Çünkü lazer epilasyon yüksek sıcaklıkta yapılır ve spermler yüksek sıcaklıkta ölür. Bu yüzden erkeklik hormonunun sağlığı için genital bölgenizi kesinlikle lazer epilasyonuna sokmamalısınız. Aksi takdir de çocuğunuzun olmama riski ile karşı karşıya kalabilir, kalıcı sertleşme sorunu yan etkisiyle de cinsel sorununuz olabilir.

  Erkeklerde genital bölge bakımı için temiz tene uygulanan kremlerde mevcuttur. Daha uzun temiz kalabilmesi için ve daha derinlerde ki bakterileri öldürmek için kullanılmaktadır. Bu tür ürünler Türkiye de çok rehavet görmemektedir ancak kullanılması önerilmektedir.

- Bayanlarda genital bölge bakımı

  Bayanlarda genital bölge bakımı çok daha zordur. Çünkü bayanların vajina temizliği oldukça güçtür. Bayanlar öncelikle temiz bir tene sahip olmalıdır ve daima temiz tutmalıdır. Akabinde olabildiğince sürekli olarak kılların epile edilmesi gerekmektedir. Ne kadar kısa tüy ya da kıl var ise o kadar sağlıklı bir genital bölge demektir.

  Genital bölge temizliği bayanlarda bol su ile yapılmalıdır. Temiz bir tene sahip olsalar bile vajinalar sürekli olarak temizlenmelidir. Özellikle regl dönemi öncesi ve sonrası hatta regl döneminde de oldukça önemlidir. Sabun ve antibakteriyel gibi ürünler kullanılmamalıdır. Çünkü bu tür ürünlerin vajinalara ciddi sağlık tehditleri vardır ve sadece su ile temizlenmelidir.

  Bayanlarda ki genital bölge lazer epilasyonuna girmemelidir. Çünkü yumurtalıklar yüksek sıcaklıktan etkilenirler ve etki sonrasında çocuk olma olasılığı azalmaktadır. Lazer epilasyonda ise çok yüksek sıcaklıklar mevcuttur öyle ki lazer epilasyonlarda derilerin yanmaları bile söz konusudur. Bu yüzden kesinlikle genital bölgelerin hem erkekler hem de bayanlar için lazer epilasyon yapılmamalıdır aksi takdir de çocuklarının olmama olasılığı çok kuvvetlenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder