10 Nisan 2013 Çarşamba

Güneş koruyucular ne işe yaramaktadır?


Küresel ısınmayla birlikte atmosferin katmanları ciddi anlamda deformasyona uğramıştır. Atmosfer dünyaya güneşten gelen mor ve ötesi ışınlardan korumaya yaramaktadır. Atmosfer ile dünya ararsında ki katmanlarda da karbon gazı yani hava kirliliği olduğu için gelen güneş ışınları aynı şekilde yansıyamaz, dünya güneş ışınlarını sönümlemek zorunda kalmaktadır. Bunun insanlara etkileri vardır ve git gide artacaktır.

Güneş koruyucular dünyaya gelen mor ve ötesi ışıklardan sizi korumaya yarar. Eğer mor ve ötesi ışınlardan korunmazsanız yani güneş koruyucular kullanmazsanız sizi nasıl bir sağlık tehdidi bekler?
Güneş koruyucuları kullanmadığınız takdir de çeşitli cilt sorunları yaşarsınız. Bu cilt sorunlarının en hafifi cildinizin yanmasıdır. Bu oldukça basit ve geçici bir acıdır ancak bu sorun sadece basit bir sorundur ve ihtimali en iyi sorundur. Eğer mor ve ötesi ışınlardan güneş koruyucular tarafından korunmazsanız cilt kanseri oldukça muhtemeldir. Cilt kanserinin dünyada ki ana sebebi güneş ışınlarından kişilerin kremler yani güneş korucular ile korunmamasıdır.

Güneş koruyucuların ten renkleri ile alakaları

Güneş koruyucuları kullanan bireylerin, alacakları güneş koruyucuları ten renklerine göre seçmeleri gerekmektedir. Beyaz tenli insanlar güneş ışınlarından en çok etkilenen insanlardır. İnsanların ten renkleri koyulaştıkça tenlerinin mor ve ötesi ışınlardan etkilenmesi de o kadar azalmaktadır. Bu yüzden güneş koruyucuları kullanırken üzerinde ki ten bilgilerine de dikkat etmeniz gerekmektedir.

Ayrıca belirtilmelidir ki çocuklarınızın ten rengi ne olursa olsun onların kullanacağı kremler aynıdır ve en üst düzey koruma gerekmektedir. Çünkü ten hassasiyetleri oldukça fazladır ve deri incelikleri oldukça fazladır. Bu yüzden çocuklar için +50 faktör korumalı güneş koruyucusu tercih etmelisiniz.
Güneş koruyucuları öğlen sıcağında dışarı çıkarken kesinlikle kullanmalısınız. Aksi takdir de cilt kanseri muhtemel bir sonuç olacaktır. Ancak öğleden sonra, akşam ya da sabahın en soğuk saatlerinde kullanmanız bir şey değiştirmeyecektir.

Güneş koruyucuları her an kullanmanız gerekli olan yerler ise kumsallardır. Bronzlaşmaya yardımcı ancak bir o kadar da koruyucu kremler bulunmaktadır. Bronzlaşmak için güneş koruyucuları kullanmamanız kesinlikle önerilmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder