21 Nisan 2013 Pazar

Sigara bıraktırıcı ürünler hakkında her şey

sigara bıraktırıcı Kişi başına sigara tüketiminde birinci olan ülkemizin tartışmasız en büyük sağlık sorunu sigara kullanım alışkanlığıdır. Günümüzde devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği ürünler olarak öne çıkan sigara bıraktırıcı ürünlerin bütün özellikleri ile tanıtacağız.

   Sigara bıraktırıcı tıbbi ürünler

  Sigara alışkanlığı vücudun nikotin alışkanlığından ileri gelmektedir. Sigara tiryakilerinin düzenli olarak aldığı sigaralardan vücuda alınan nikotinler ve dahası duman oldukça zararlıdır. Bu alışkanlığı ise sigara bıraktırıcı ürünler yavaş şekilde bırakmanızı sağlar.

  Sigara bıraktırıcı ürünlerin en dikkat çekici olanı elektronik sigaralar
Günümüz en çok kullanılan sigara bıraktırıcı ürünlerden olan elektronik sigaralar, sigara bırakmayı isteyen kişilerin etkin şekilde kullandıkları çözümdür.

Nedir elektronik sigara?

  Elektronik sigaralar normal sigaranın sadece alışkanlık yapan ürünlerini içeriğinde bulunduran üründür. Normal sigara içme isteği gelen bir tiryaki bu ürünü kullandığında neredeyse aynı hazzı almaktadır ancak vücuduna aldığı zehir çok azdır. Ayrıca belirtilmesi gereklidir ki elektronik sigaralar dumansızdır ve uçaklarda, otobüslerde ve kapalı her yerde içilebilir. İçilme yasağı olan herhangi bir yer mevcut değildir.
Elektronik sigaraların içeriğinde bulunan ürünler genel olarak nikotindir ve türevleri birkaç bileşen vardır. Bu bileşenlerin vücuda gireceği miktarı kullanıcılar belirlemektedir. Her gün nikotin miktarını azaltan ve kullanan bireylerin bir süre sonra sigarayı bırakması olağan bir sonuçtur. Özellikle sigara bıraktırıcı ürünler sigara içme isteğini yok ettiği sürece işe yaramaktadır. Bu yüzden elektronik sigara oldukça önemlidir.

Sigara bıraktırıcı sakız

  Sigara bıraktırıcı ürünlerin en çok satılan ürünü ise tartışmasız sigara bıraktırıcı sakızdır. Çünkü sigara bıraktırıcı sakız hem ucuzdur hem de neredeyse bütün eczanelerde satılmaktadır. Bu ürünler her gün belirli miktarda kullanılması gerekmektedir. Düzenli kullanımlarda sigara içme isteğini yok eder ve sigarayı bıraktırır.
Tiryakilik derecesine göre ileri derece bir tiryaki elektronik sigara ya da sigara bıraktırıcı sakız ile ortalama 8 ay ile 12 ay arasında sigarayı kolayca bırakabilir. Bu durumda herhangi bir tatminsizlik yaşanmaz. Ancak düzenli kullanım gereklidir. Ayrıca bu ürünleri dozajından fazla kullanmak alışkanlığı arttırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder