12 Nisan 2013 Cuma

İncelticiler hakkında her şey

Türkiye de neredeyse kullanılan bütün incelticileri bayanlar kullanmaktadır. Bayanların kullandığı en önemli kozmetik ürünlerinden bir tanesi olan incelticiler bölgelere göre çeşitlerine ayrılmakla beraber kullanım amacı tekdir. İncelticiler selülitleri yok eder, yağları eritir ve şekillendirir. Bu özellikleri nedeni ile bayanlar incelticileri tercih etmektedir.

İncelticilerin tam görevi

İncelticiler genel olarak krem ya da sprey olarak satılmaktadır. Tablet ya da içilebilir şurubu olsa da fazla tercih edilmemektedir. İncelticilerin krem ve sprey olanları, bayanların incelmesini istediği bölgeye sürmektedir. Ancak belirtmemiz gerekmektedir ki her bölgenin farklı inceltici kremi ya da spreyi bulunur. Örneğin bacak için kullanılan inceltici ile bel için kullanılan inceltici bir değildir. Çünkü yağ dokuları o bölgelerde farklıdır ve ona göre işlev sağlamaktadır.

Kullanılan incelticiler kullandığı bölgeye göre etki yapmaktadır. Öncelikle incelticiler selülit olan yerlerde kullanıldığında selüliti yok etmeye yarar. Ancak derin selülitlerin incelticiler ile geçmesi bir hayaldir. Ancak küçük ve orta düzeyli selülitlerin sıkılaştırıcı ile geçmesi mümkündür. Ayrıca kullandığı bölgeyi de şekle sokmaktadır. İncelticiler kullanıldığı bölgenin en düzgün şekline yavaşça sokmaktadır.

İncelticileri düzenli kullanmak gerekmektedir. Aksi takdir de incelticilerin etkisi görülmeyecektir. Kullanım süreleri kullandığınız bölgenin yağ katmanına bağlı olarak değişmektedir. Derin selüliti olan bir bacağın etkiyi hissetmesi daha kısa ancak tedavi süresi daha uzun olmaktadır. Ayrıca ürünün kullanıldığı bölgeye göre de istenilen özelliklere kavuşması değişik süreçler almaktadır. Örneğin bel ile bacak arasında ciddi bir doku farkı bulunmaktadır ve buna göre de tedavi süreci farklılık gösterecektir.

İncelticileri kullanmadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli özelliklerden bir tanesi de alacağınız incelticinin neresi için kullanılabilir olması ve sizin ne için kullanacağınız olmasıdır. Günümüz de birkaç markanın her bölge için aynı incelticiyi sattığını görmekteyiz. Bu tür ürünleri kesinlikle almayınız çünkü her bölgenin yağ dokusu farklıdır ve buna göre özel çözümlerin üretilmesi gerekmektedir.
İncelticileri kullanmadan önce temiz tene kullanmaya özen gösteriniz. Çünkü incelticilerin tenin altına nüfuz ederek etki göstermesi gerekmektedir ve ancak bu temiz ten de mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder