8 Mayıs 2013 Çarşamba

Süt pompaları


  Bebeklerin dünyaya gelmesinden sonra ihtiyaçlarının biraz daha artması bunun yanında da onların ihtiyaçlarının giderilmesi için anne ve babaların daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Anne ve babalar bebeklerinin dünyaya gelmesinden sonra öncelikli olarak beslenme ihtiyaçlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Bebeğin beslenme ihtiyacı olarak ta uzmanlarca tavsiye edilen bebeklerin annelerini ilk 6 ay olarak düzenli emmeleri olacaktır. Uzmanların verdikleri bilgilere göre anne sütünün çok değerli ve bebeğin gelişimi için ihtiyaç duyulan bir besin olduğunun vurgulanmasıdır.
  
  Annelerin bebeklerin beslenmesi sırasında en çok dikkat etmesi gerekenlerin başında bebeklerini emzirme işlemi gelmektedir. Annelerin emzirme sırasında dikkat etmesi gerekenlerden bazıları şunlardır. Anneler ilk olarak bebeklerinin sağlığının korunması için göğüslerinin temizliğine çok ama çok dikkat etmesi gerekir. Emzirme işleminden önce anne bebeğin temas edeceği yerleri hijyenik ürünlerle temizlemesi gerekir. Daha sonra bebeğin emmesi için gereken özeni göstermesi gerekir. Bazen annelerin göğüs uçlarında yara, uçuk ve benzeri durumların meydana gelmesinden dolayı bebeklerinin emzirilmesi tehlikeli olabilmektedir. Bebeklerin bazı dönemlerinde de annelerini emmek istememeleri, buna ilave olarak annenin çalışmasından dolayı anne sütünün yeterli miktarlarda oluşmaması, bebeklerin gerekli besinleri alamamasına sebep olmaktadır.

  Bu gibi durumlar için bebek ürünleri üreten firmalar tarafından geliştirilen süt pompaları her türlü durum karşısında annenin yanında olmaktadır. Süt pompası annelerin göğüs bölgesinde oluna rahatsızlıklara karşı, bebeklerin annenlerini emmek istememelerine karşı geliştirilmiş bir üründür. Süt pompaların çalışan anneler için de son derece gerekli bir üründür. Örneğin, annenin çalışmasından dolayı bebeğini emziremeyecek ise, sabahtan süt pompası sayesinde bebeği için gün içinde gerekli olan sütü hazırlayarak dolaba koyabilir ve ihtiyaç olduğu zamanda bakıcı veya bebek ile ilgilenen tarafından kullanılabilir.
  
  Süt pompalarının kullanıması da son derece kolaydır. İki çeşidi bulunan süt pompaları, bir elektrik bir de manüel olan çeşitleri vardır. Anne süt sağma işleminden önce hazneyi göğüs bölgesine yerleştirir. Daha sonra elektrikli olanı kullanıyor ise, düğmeye basmasıyla birlikte sağım gerçekleşir. Kabın dolmasından sonra süt sağma işlemi gerçekleştirilmiş olur. Süt pompaları her anne için ideal bir üründür. 
İlgili tavsiye satış sitesi: http://www.eczane.com.tr/?kategori-42-Sut-Pompalari-&-Saklama-Posetleri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder