17 Mayıs 2013 Cuma

Protein barlar ve içecekleri


  Sağlıklı vücut denildiğinde akla ilk gelen, dengeli beslenmek ve spor yapmak olur. Günümüzde spor genellikle, spor salonlarında, profesyonel kişiler gözetiminde kişinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yapılıyor olsa da, büyükşehirlerde parklara kurulmuş olan spor aletleri, bisiklet ve yürüyüş parkurları, spora teşvik için büyük bir adım. Kişi sporla yoğun olarak uğraşıyor yada ağır antrenmanlar yapıyor ise vücudun gıdalardan aldığı bazı besinlere, her zamankinden daha çok ihtiyacı olacaktır. Dengeli ve vücudun ihtiyacını karşılayacak şekilde gıda tüketilmediği zaman, yapılan sporun faydasının görülmesi mümkün değildir.

  Özellikle erkeklerin vücut geliştirme, ağırlık çalışmaları gibi güç gerektiren sporlara ne kadar düşkün olduğunu biliyoruz. Bir erkek, kaslı bir vücuda sahip olmak için, aylarca hatta yıllarca spor yapabilir. Ancak kas oluşumunu desteklemek için düzenli sporun yanı sıra, mutlaka protein alımını arttırmak gerekir. Protein en fazla hayvansal gıdalarda bulunmaktadır. Eğer fazla proteine ihtiyaç duyulduğunda, hayvansal gıdalar daha fazla tüketilirse, proteinle birlikte kolesterol seviyesi de yükselecektir. Hatta hayvansal gıdaların tüketiminin çokluğu, kalp ve damar sağlığını ciddi oranda tehdit etmektedir. Bu sebeple, istenilen yalnızca vücuttaki protein seviyesini arttırmak ise, protein barlar ve içecekler bu konuda kişiye yardımcı olacak ürünlerdir.

  Vücudumuz kas yapmak için büyük bir enerji sarf eder. Eğer sarf edilen enerji, alınan protein miktarından fazla ise vücut kas yapmayacaktır, aksine deposunda bulunan proteinleri kullanarak zayıflama eğilimi gösterecektir. Bu sebeple ağır bir antrenman sonrası alınacak protein barlar ve içecekler vücudun kas yapmak için kullandığı proteinleri hızlı ve kolay bir şekilde vücuda geri kazandırır. Protein barlar ve içecekleri temel gıdalardan alamadığınız proteinin yerine, ara öğün olarak tüketilebilirsiniz. Ayrıca bu ürünleri taşımak ve kullanmak çok pratiktir. Ürünlerin çeşitli tatlara sahip oluşu da, hiçbir koşulda damak tadından ödün vermeyenler için düşünülmüş olsa gerek.

  Protein barlar ve içecekler ilaç değildir. Bilinçli kullanıldığı sürece bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Ancak proteinin fazlası karaciğeri ve böbrekleri yorduğu için, vücudun ihtiyacı olan protein miktarı bilinmeli ve ihtiyaçtan fazla protein alınmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder