17 Mayıs 2013 Cuma

L-Carnitinler & CLA


  L-Carnitinler aslında doğal olarak bulunan ve doğal olarak alınması gereken bileşenlerdir. Doğada avokado, balık, süt ürünleri, kırmızı ette (özellikle kuzu ve sığır etinde) bulunan önemli madde aldığımız besinlerin enerji ve kasa çevriminde çok önemlidir. Eksikliği durumunda kas miktarında düşüş ve yağ oranında artış görülür. L-Carnitinler yağ yakıcı olarak bilinir ve özellikle sporcular için çok önemlidir. Çünkü bu önemli madde kas yapısının korunması, enerji verici olması ve yağların yakılması için çok önemlidir. Ayrıca aldığınız besinlerin yağ olarak depolanmamasını enerji olarak kullanılmasını sağlar. Aldığınız bir besin sizin için enerji kaynağı olur, depolanmaz.

  Hayvancılıkla suni yem kullanılmasından dolayı insan sağlığı açısından çok önemli olan L-Carnitinler yeterince sağlanamamıştır. Bu durumda yağlanma oranı artar. Ayrıca L-Carnitin üretimi içi vücudunuz protein sindirmek zorunda kalır. Bu da kaslarınız için zararlıdır. Stres ve spor yapma durumunda günlük 1000-1500 mg L-Carnitin ihtiyacı oluşabilir. Bu nedenle sağlıklı yaşamak ve kilo almamak, vermek için L-Carnitinler son derece önemlidir.

  CLA ilk olarak kanserojen etkilere karşı olan koruma özelliği ve vücudun savunma mekanizmasına olan katkısı ile tanınmıştır. Ancak CLA maddesinin aynı zamanda insüline karşı olan tavrı ve diğer özelliklerinden dolayı kilo vermek için de etkili olduğu son 10 yıldır pek çok uzman tarafından dillendirilmektedir. CLA aldığınız besinleri L-Carnitinler ’e benzer bir şekilde yağa çevrilmesini engeller. Bu sizin için hem enerji hem de kilo almama anlamına gelir. Doğal olarak yorgunluk çekenler ve spor yapanlar için çok önemlidir.  Yağ parçalanma oranını yükseltir ve depolanmış olan yağın kullanımını metabolizma hızı açısından etkin hale getirir. Yağ hücrelerinin sayısında da önemli bir artışa neden olur.  Bu ürün kilo vermek isteyen ve spor yapan kişiler için çok önemlidir. Pek çok uzman kronikleşen yorgunluk için de bu ürünleri önermektedir.
L-Carnitinler & CLA olarak bilinen bu maddeler günlük olarak dışarıdan alınması gereken ve besinlerden elde edilmesi gereken bileşenlerdir. Ancak beslenme tarzımız ve besinlerin değişen yapısından dolayı bu maddeleri günlük olarak almak için farklı ürünler kullanmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder