17 Mayıs 2013 Cuma

Amino Asitler


Amino Asitler proteinlerin temel yapısını oluşturan bileşenlerdir. Uç uca eklenen aminoasitler sonucunda proteinler meydana gelir. Özellikle vücut kaslarını kullanarak çalışanların, sporcuların ve vücut geliştiren kişilerin ihtiyaç duyduğu bir bileşendir.

Amino Asit ve Protein Arasındaki Fark Nedir?

Vücudumuza aldığımız bir protein öncelikle Amino Asitler halinde parçalanarak sindirilir ve sonra kullanılır. Ancak Amino Asitler zaten parçalanmış halde olduklarından çok daha kısa süredeve çok daha kolay şekilde sindirilirler. Bu nedenle spor yapmadan önce ve spor yaptıktan sonra çok daha kolay bir şekilde kullanılırlar.

Amino Asitler Ne İşe Yarar?

Amino grup Asitler günlük beslenme sırasında dengeli beslenen bir insan için et, süt ve yumurta başta olmak üzere pek çok besinde bulunan proteinlerden elde edilir. Ancak kas geliştiren ve spor yapan bir insanın çok daha fazla miktarda amino asit ihtiyacı olacağı açıktır. Bu nedenle kolayca etkin olan ve kasların gelişimine de pek çok açıdan yardımcı olan Amino Asitler satılmaktadır.

Amino Asit Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Vücuttaki sindirim koşulları gereği beynin uyarılması için amino asit tabletlerinin yutulmaması, çiğnenmesi gereklidir. Ayrıca aminoasit sindirimi sonucu oluşan yüksek ürik asit oranının dengelenmesi için bol miktarda su tüketilmelidir. Amino Asitler proteinler ile beraber alındığında etkin olurlar. Maksimum etki için Amino Asitlerin antrenman öncesinde ve sonrasında hemen kullanılması tavsiye edilir.

Kimler Amino Asit Kullanamaz?

Amino asit kullanımı az miktarda sivilceye neden olabilir. Ancak çok miktarda sivilce oluşumu meydana gelirse önlem almak gerekir. Bu durumda kullanılması tavsiye edilmez.  6 aylık supplement kullanımı sonrası 2-3 hafta ara verilmelidir. Kişi uzun süredir supplement kullanıyorsa, kullanımı bir dönem için durdurmalıdır. Yeterli protein almayan bir kişinin amino asit almasına gerek yoktur. Çünkü fayda sağlamayacaktır.

Amino Asitler Zararlı Mıdır?

Her destek maddenin kullanımına yönelik olarak sınırlamalar ve kurallar bulunur. Doğal olarak ve uygun şekilde kullanılan bir amino asit desteği son derece faydalı olacaktır. Ancak uygun olmayan bir kullanımın gereksiz ve riskli olacağı da açıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder