15 Nisan 2013 Pazartesi

Lens solüsyonları hakkında her şey

20 yüz yıl ile birlikte hayatımıza teknoloji girmiş ve kent yaşamı ile birlikte hem beslenme sorunları ortaya çıkmış hem de teknolojinin gözümüze yan etkileri ortaya çıkmıştır. Hayatımıza giren fast food, A vitamini eksikliği, bilgisayar ve cep telefonu gibi ürünler göz sağlığımızı 1. dereceden tehdit etmekte ve göz sağlığımızı çok yüksek oranda bozmaktadır.

  Günümüz de gözlerinde hastalık sonucu lens takan kişilerin oranı Türkiye de %10 gibi büyük bir rakamdır. Lenslerin doğru kullanılmamasının en büyük yan etkisi göz sağlığının görmemeye kadar giden yan etkileridir. Lenslerin ise doru kullanılması demek 1. lens bakımı, 2. olarak da lenslerin kullanım süreleridir.
Lenslerin doğru kullanımının birinci kuralı olan lens bakımı oldukça önemlidir. Gün boyu gözümüz de olan lenslerin en önemli dikkat edilmesi gereken konu kurumalarıdır ve üzerinde ki çeşitli bakterilerdir. Gün boyu kullandığınız lensleri bu yüzden lens solüsyonlarına bırakır ve lens solüsyonlarında temizlenmesini, kuruluğunu atmasını beklersiniz. Lenslerin en büyük bakımı budur.

  Belirtmemiz gereklidir ki lensler su ile temizlenmez, nemlendirilemez ve suda bekletilemez. Türkiye de yapılan en büyük hata budur ve bu da göz sağlığı direkt olarak etkilemektedir. Lenslerin yanlış kullanımında miyopluk ya da hipermetropluk dereceleri ilerlemektedir. Bu durumun sürekli devam etmesi görme engelliğine kadar gitmelidir. Özellikle küçük yaştan itibaren lens kullanan bireylerin gözlerinde ki deformasyon daha hızlı olacaktır ve bu bireylerin mutlaka ve mutlaka lens solüsyonları ile lenslerini disiplinli bir şekilde kullanmaları gerekmektedir.

  Lens solüsyonlarını sadece eczanelerden satın almalısınız. Çünkü eczanelerin dışında ki kozmetik butikleri ya da gözlük satan esnafların bu ürünleri satması denetimsizdir ve oralarda satılan lens solüsyonlarının tarihi geçmiş ya da sağlık bakanlığından onaysız olabilme ihtimalleri mevcuttur. Bu yüzden lens solüsyonu satın alacaksanız kesinlikle eczanelerden satın almanız önerilmektedir.

  Lens kullanmadan önce de kesinlikle doktora başvurmalı ve sonrasında lens, lens solüsyonu kullanımına geçmeniz gerekmektedir. Aksi takdir de doğru ürünü kullansanız bile gözlerinizin sağlığı risk altında olacaktır. Bu yüzden lens ve lens solüsyonu almadan önce doktora başvurmalısınız.

1 yorum: