20 Nisan 2013 Cumartesi

İşlevlerine göre prezervatif çeşitleri nelerdir?


Günümüz de prezervatiflerin amacı sadece cinsel ilişkiler sonucunda gebe kalmasını önlemek ve cinsel ilişki yoluyla yani kan yoluyla bulaşıcı hastalıkların bulaşmasını engellemek değildir. Günümüz de performans arttırıcı bir çok prezervatif türü bulunmaktadır.

Geciktirici prezervatifler

Geciktirici prezervatifler cinsel ilişkilerin daha uzun sürmesini sağlamaktadır. Cinsel ilişkilerde erkeklerin boşalma sürelerini arttırmaktadır. Geciktirici prezervatifleri kullanması gereken kişiler genel olarak erken boşalma sorunu yaşayan erkekler, ereksiyon yani orgazm sorunu yaşayan bayanlar ile birlikte olan erkekler ve cinsel sağlığı yerinde olup, normalden daha fazla cinsel ilişki süresine sahip olmak isteyen erkeklerin kullanması gereken prezervatif türüdür.

Geciktirici prezervatif kullanırken başka herhangi bir geciktirici kullanmamalısınız. Çünkü geciktirici prezervatiflerin içeriğinde de geciktiriciler bulunmaktadır ve bu durumda doz aşımından dolayı geciktiriciler yan etki yapabilir. Bu yüzden kesinlikle geciktirici ürünleri ile geciktiricili prezervatif kullanmayınız.
Geciktirici prezervatifleri sertleşme sorunu yaşayan bireylerin de kullanmamaları önerilmektedir. Çünkü geciktirici prezervatifler içeriğinde sertleşmeyi önleyici küçük dozda bileşenler barındırır. Bu tür ürünler sağlıklı kişilerde yan etki yapmaz ancak sertleşme sorunu olan kişilerin sertleşme sorununu derinleştirmektedir.

Tırtıklı prezervatifler

Tırtıklı prezervatifler Türkiye de en çok satan prezervatiflerden bir tanesidir. Sıradan prezervatifler de herhangi bir pürüz bulunmamaktadır. Ancak tırtıklı prezervatiflerde düzenli tırtıklar vardır. Bu tırtıklar sayesinde cinsel ilişkilerde bayanlar daha fazla zevk alır. Ayrıca bayanların ereksiyonu da kolaylaşmaktadır. Bu tür prezervatifler cinsel ilişkilerde sürtünme kat sayısını arttıracağı için bayanların vajinaları olması gerektiğinden daha fazla uyarılır ve bayanların daha fazla haz almaları sağlanmaktadır.

İnceltilmiş prezervatifler

İnceltilmiş prezervatifler, prezervatifsiz cinsel ilişkiye en yakın hissi tattıran ürünlerdir. İnceltilmiş olan prezervatiflerin en önemli özelliği budur. Erkeklerin cinsel hazzı daha fazla almaları ve sıcaklığı daha fazla hissetmeleri açısından bu özellik oldukça önemlidir. Bu tür prezervatif hem erkeğe hem de bayana daha fazla haz vermektedir.

İnceltilmiş prezervatifleri kullanan bireylerin oldukça dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü özellikle de kalitesiz prezervatiflerde patlama ya da delinme olayları yaşanabilmektedir. Bu tür prezervatifleri markasına güvendiğiniz prezervatif markalarından almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder