5 Nisan 2013 Cuma

Dudak bakım ürünleri nelerdir?


  Dudak bakım ürünleri ruj ve dudak çatlamamasını önleyici kremler olarak ikiye ayrılabilir. Lüks rujların içinde dudak bakımı için de bileşenler bulunmaktadır. Ayrıca dudak bakım ürünlerinde kalemlerde bulunmaktadır.

  Dudak bakım ürünlerinde en çok satılan ürün olan rujlar günümüzde rengarenktir. Genel olarak kırmızı ve tonajları kullanılan rujların mavi, mor gibi de çeşitleri vardır. Ruj alırken oldukça dikkat etmelisiniz çünkü günümüzde bir çok yerde ruj satılmaktadır ve ne yazık ki dudağımıza, bileşenlerinin de dudaktan vücudumuza girdiğini düşündüğümüz ürünler kontrol edilmeden satılmaktadır. Bir çok ürün Çin malı olup ki Çin malları genel olarak kalitesinizdir piyasa da satılmaktır. Bu tür ürünlerden almamak için markalı ve sağlık bakanlığı onaylı ruj almanızı tavsiye ediyoruz.

  Rujları satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey sağlık bakanlığından aldığı onaydır. Çünkü rujlar dolaylı yönden vücudumuza girer ve zararlı rujlar oldukça risklidir. Bunun test edilmiş ve zararsızlığı onanmış olması gerekir. Bir de stok malları olarak kalan rujların bir yerden toplanıp diğer bir yere satılması günümüz de oldukça çoktur. Bu yüzden kesinlikle üzerinde son kullanma tarihi olmayan ürünleri satın almayınız.
Günümüz de satılan lüks rujlar ise hem dudağınızın sağlığını korumada yardımcı olur hem de şıklığa yardımcı olmaktadır. Lüks rujların içeriğinde oldukça fazla nemlendirici tutacak bileşenler mevcuttur. Yani dudak bakım ürünlerinin çoğu lüks bir rujda bir araya gelmiştir.
Dudak bakım kremlerinden olan çatlamayı önleyici krem günümüz de lüks rujların bileşiğinde de bulunmaktadır. Dudağın çatlamasını önleyici bu kremlerin en önemli özellikler nemsiz ortamda fazla kalan dudağın çatlayıp, yarılmasını önlemektir. Genel olarak bu ürünler hafif kırmızı ya da renksiz. Tatları ise meyveli olanlar ya da kokulu olanlar vardır. Bu tür ürünleri eczanelerden ya da güvenlir kozmetik butiklerden satın alınması önerilmektedir.

  Dudak bakım ürünlerinin bir diğer önemli satılan ürünü ise dudak kalemleridir. Genel de gece hayatı hareketli bayanların kullandığı ürünler olarak öne çıkmaktadır ve dudağın belirginleşmesi, rujun taşmasını önlemek gibi etkileri bulunmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder