7 Nisan 2013 Pazar

Gebelik testi hakkında her şey


Gebelik testi Gebelik testi cinsel ilişkilerden bir süre sonra yapılabilen bir testtir. Prezervatif kullanılmayan ilişkiler sonucunda gebe kalma ihtimali her zaman mevcuttur. Prezervatifler harici gebeliği önlediğini düşünülen gün sonrası haplarında dahi %5 e varan riskler mevcuttur. Bu risk oldukça büyüktür ve günümüzde ki bir çok çift bu yolu tercih etmektedir.

Gebelik testi ise cinsel ilişkiden sonra mide bulantısı, baş dönmesi ya da halsizlik gibi belirtilerden sonra kesinlikle yapılması gereken bir testtir. Prezervatif kullanılsa bile prezervatifin delik olma ihtimali mevcuttur. Bu gibi durumlarda gebelik testi yapılmaktadır.

Gebelik testi idrar ile yapılan ya da sıvı ile yapılan bir testtir. Eczanelerde portatif gebelik testleri bulunur ve yapıldıktan bir dakika sonra cevap alınır. Genelde bu testler %90 ihtimal ile doğruyu göstermektedir ancak kesin sonuç için doktora başvurmaları önerilmektedir.

İnternette ya da eczanelerde satılan gebelik testlerinin dereceleri bulunmaktadır. Bu derecelere göre şüpheli, kesin gibi sonuçlar elde edebilirsiniz. Kendi referans aralığı bulunan ürünler cinsel ilişkiye girdiğiniz yani şüphelenilen cinsel ilişkiye girilen süreç ile de alakalıdır. Cinsel ilişkiye gireli bir ay olmuş ise ve gebelik testi sonucu kesin hamile ya da kesin hamile değil ise bu sonuçlara güvenebilirsiniz. Ancak cinsel ilişkiden 1 hafta sonra yapılan testler biraz daha şüpheli testlerdir.

Ayrıca bir çok yerde satılan gebelik testlerinin bozuk olma olasılığı da vardır. Bu yüzden kaliteli ürünler kullanmaya özen gösteriniz. Bu ürünlerin de sağlık bakanlığı onayından geçmiş olması gerekmektedir. Bu ürünlerin yanlış kullanımı da olası çocuğunuzu yok görmek ve günlük yaşama devam ederek çocuğa zarar vermek olabilir. Bu yüzden gebelik testlerini almadan önce sağlık bakanlığından onayının olmasına dikkat ediniz.

Son olarak da gebelik testlerinin tamamına yakınının son kullanma tarihi mevcuttur. Gebelik testlerinin son kullanma tarihi geçmiş ise kullanmanız vücudunuza yan etki yapmaz ancak doğru sonuç verdiği de söylenmez. Bu yüzden gebelik testi alırken oldukça dikkat etmeli ve son kullanma tarihi içinde ki gebelik testlerini satın almaya özen göstermeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder