26 Nisan 2013 Cuma

Balık yağı

 Hepimiz yaşamımız boyunca çeşitli beslenme hataları yaparız. Her besinin vücudumuz için ayrı bir önemi vardır. Ancak biz bunu hep göz ardı ederiz ve yanlış besleniriz. Besin değeri olup olmadığını hiç düşünmeden birçok koruyucu içeren faydası olmadığı gibi vücudumuza zarar veren hazır gıdaları tüketiyoruz. Bu besin eksikliğini ancak bir hastalığa yakalandığımızda fark ederiz. Aslında tüm besinlerden azda olsa düzenli olarak aldığımızda sağlımızı korumuş oluruz. Vücudun en çok ihtiyacı olan besinlerden biride omega3 tür. Omega 3 ün faydaları saymakla bitmez. Omega3 te en çok balıkta bulunuyor. Ancak balıkta bunun yanında cıva gibi zararlı maddelerde bulunduğu için en yararlısı uzmanlarında tavsiyesiyle balık yağı tüketmektir. Balık yağı tüketimi insanlar bilinçlendikçe günümüzde giderek yaygınlaşmıştır. Çocuklar hamileler çeşitli rahatsızlığı olan kişiler güvenle kullanabilirler. Balığın içeriğinde omega3 kanı inceltir, kalp ritmini dengeler. Ayrıca bunun yanında çeşitli psikolojik rahatsızlığı bulunan kişilerde de olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir.

  Çocukların zihinsel gelişimi açısından balık yağı çok önemlidir. Ayrıca çocukların en sık görülen problemlerinden biri olan iştahsızlığa da iyi geldiği bilinmektedir. Romatizma gibi hastalıklara karşı hatta kansere karşı koruyuculuğu da araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Balık yağı bebeğin zihinsel gelişimin yanında bedensel gelişimine de olumlu katkı sağlar. Bu nedenle gebeliğin son döneminde hamilelere tavsiye edilir. Balık yağının vücudu sağladığı faydalardan yararlanmak için içeriğindeki cıva ve kurşun gibi kimyasal maddelerden arındırılmış olması gerekmektedir. Buna çok dikkat etmeliyiz. Bir uzmana danışarak kullanmalıyız. Balık yağı takviyeleri, kapsül ve şurup şeklinde hazırlanıp satılmaktadır. Ayrıca birçok firma çeşitli kampanyalar yaparak uygun fiyatlarla satışa sunmaktadırlar.

  Balık yağını çocuğunuzun gelişimi içinde kendi rahatsızlıklarınız içinde güvenle kullanabilirsiniz. Ayrıca balık yağlarının içeriğinde son derece faydalı omega3 yağ asidinin yanı sıra A,C,E,D vitaminleri bulunmaktadır. Balık yağı 2 farklı çeşit olarak üretilir. Biri balığın bedeninden üretilen yağı diğeri ise balığın karaciğerinden elde edilen yağdır. Kullanmadan önce bir uzmandan veya doktordan yardım alırsak hangisi bizim veya çocuğumuz için en iyisi olduğunu daha iyi tespit etmiş oluruz.
İlgili tavsiye satış sitesi: http://www.eczane.com.tr/?kategori-9-Vitamin-&-Balik-Yaglari.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder