10 Mayıs 2013 Cuma

Süt saklama poşetleri


  Dünya'nın en tatlı canlıları olan bebeklerimiz dünyaya geldikleri zaman bazı bakımlara ihtiyaç duyarlar. Bebeklerin ihtiyaç duyduklarının başında beslenme, temizlik, bakım ve oyun uygulamaları gelmektedir. Bunların içinde en önemli olanları başta beslenme daha sonrada temizlik gelmektedir. Bebeklerin doğumdan sonra beslenmeleri için uygun görülen en önemli şeyin anne sütü olduğunun vurgulanmasıdır. Uzmanlar tarafında özellikle de ilk 6 ay boyunca düzenli olarak anne sütünün bebeğe muhakkak verilmesi vurgulanmaktadır.
  Anne sütünün içinde bulunan mineral ve vitaminler bebeklerin gelişmesi yönünden çok ama çok önemlidir. Bebeklerin gerek zihin, gerekse de beden gelişimi için sütün içinde bulunan mineralce zengin miktarın her gün düzenli olarak anne tarafından bebeğe aktarılması gerekir. Bazen bu aktarma işi kolay olmasa da anneler ne yapıp, yapıp bebeklerine bu sütü vermeleri gerekir. Bebeğin anneyi emmek istememesi, annenin gün, gün değişen süt miktarı problemi, annenin göğüs bölgesinde meydana gelen rahatsızlıklardan dolayı bebeğini emzirememesi gibi sebeplerden dolayı bebeğe günlük anne sütünün içitilmesi sıkıntı oluşturabilmektedir.
   Bu gibi durumlardan dolayı günlük olarak bebeğin içmesi gereken süt miktarının verilmemesi veya o gün için müsait olunmaması durumunda anne tarafında bebeğe sütün verilememesi gibi durumlar karşında bir gün önceden bazen bir hafta önceden anne sütünün sağılmasıyla uygun saklama koşulları sayesinde hafta içinde bebeğe anne sütü verilmesi sağlanabilir. Anne sütünün sağılmasından sonra hem sağlık hemde hijyenik olması noktasında uygun koşullarda saklanabilmesi için süt saklama poşetleri bebek gereçleri firmaları sayesinde üretilmiştir.
   Anneler bebeği için gerekli olan süt miktarını saklamak için süt poşetlerini kullanır iseler, anne sütünün bu poşetler içerisinde oda ısısında 6-8 saat, buzdolabında 2-5 gün, buzlukta 2 hafta ve derin dondurucuda 3 aya kadar anne sütünü saklayabilirler. Böyle süt saklama poşetleri sayesinde yukarıda saymış olduğumuz olumsuz durumlarda bile bebeğe süt verilememesi durumu karşında saklanan süt bebeklere verilebilmektedir.
  Süt saklama poşetleri çift emniyet kilidine sahiptir, delinme ve yırtılma karşında hassastır. Özellikle anne sütünün mineral ve vitamin dengesini etkilemeyecek şekilde saklama imkanını sizlere sağlar.
İlgili tavsiye satış sitesi:http://www.eczane.com.tr/?kategori-42-Sut-Pompalari-&-Saklama-Posetleri.html 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder