6 Mayıs 2013 Pazartesi

Gaz gidericiler


 İnsanların ihtiyaçları gereği bazı besinleri tüketmesi gerekmektedir. Gerek bebekler gerekse de yetişkinler olsun yaşamlarını sürdürebilme adına besin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yiyecek ve içecekleri vücutlarına almaları gerekmektedir. Alınan besinler için en önemli vurgu ise, vitamin ve mineral olarak zengin olmasıdır. Özellikle de bebekler için alınan besinlerde vitamin ve mineral zenginliği çok önemlidir. Çünkü bebeklerin gelişmesi ve büyümesi için bu içerikleri muhakkak alması gerekir. İlk altı 6 ay boyunca anne sütü vurgusu yapılırken bunların yanında bebeklere ve çocuklara verilecek besinlerin içerik zenginliği de o derecede önemlidir.
  Hem bebeklerde, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde besinlerin alınmasından sonra mide içerisinde bazı sıkıntıların oluşması meydana gelmektedir. Bunların başında besinlerin içeriğinden dolayı ortaya çıkan gaz sıkışmasıdır. Mide de oluşan gazın sebebi alınan besinin içindeki bazı bileşenlerdir. Bu bileşenler kalın bağırsak ile mide arasında boşluk oluşturması sonucunda ortaya gaz açığa çıkmakta ve kimde bulunuyor ise rahatsızlık hissi vermektedir. Özellikle yeni doğan bebeklerde anne sütünden veya alınan diğer besinlerden dolayı ortaya çıkan gaz sıkışması, sindirim sistemi tam olarak gelişmeyen bebek için çok fazla görülen bir rahatsızlık türüdür.
  Uzun süreli olması durumunda bebeğin midesinde ve bağırsaklarından şişkinlik vererek bebeklerin sancılı şekilde ağlamalarına ve rahatsız olmaları sebep olmaktadır. Diğer bir taraftan yetişkinler içinde alınan besinlerden dolayı yine aynı bölgede şişkinlik oluşmasına neden olur ve uzun süre sürmesi durumunda ciddi derecelerde rahatsızlık hissi vermektedir. Yetişkinler için uzun sürmeyen gaz sancıları görülmemektedir, genellikle bebeklerde uzun süreli sancılar görülmektedir.
  Hem bebekler hem yetişkinler için gaz gidericiler bulunmaktadır. Özellikle son zamanlarda yetişkinler için bitkisel çözümler sunan bitkisel çay, yine gaz giderici olarak meyveler, sebzeler bulunmaktadır. Bebekler için ise bitkisel şuruplar ile birlikte gaz giderici besinler bulunmaktadır. Bebeklerde gazın oluşmasında bir başka sebep ise anne ve babanın tavır, durum ve huysuzlukları bebekler tarafında algılanıp bebeğin kendini kasması, bu kasma sonucunda ise ortaya gazın çıkmasının sebebidir. Tedavisi ise, anne ve babaların bebekleri için huzurlu ve mutlu olmalarıdır. 
İlgili tavsiye satış sitesi: http://www.eczane.com.tr/?kategori-11-Gaz-Gidericiler.html 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder