2 Mayıs 2013 Perşembe

Bebek mamaları


 Annelik, bir kadının başına gelebilecek olaylardan biridir. Bir dönüm noktasıdır. Bambaşka heyecanların duyguların yaşandığı bir dönemdir. Onu kucağımıza aldığımız andan itibaren her şeyin en iyisini isteriz onun için. Sorumluluklarımız korkularımız artar. Bebekler doğdukları andan belli bir yaşa gelene kadar her konuda anne ve babaya muhtaçtırlar. Anne babada bu dönemde onun ihtiyaçlarını en iyi ve en güvenli şekilde karşılamak için elinden geleni yapar. Çünkü çocuklar tüm anne ve babaların en kıymet verdiği varlıklardır. Gelişme döneminde bebeklerin en önemli ihtiyaçlarından biri de beslenmesidir. Daha hamilelik başlar başlamaz inanılmaz bir şekilde annelik hormonları harekete geçer ve süt bezleri yavaş yavaş süt depolamaya başlar. Anne sütü tarif edilemez mucizevi bir şeydir.

  Bebekler için gereken tüm besin değerleri anne sütünde vardır. Her anne bebeğini kendi sütüyle beslemek ister ancak bu her zaman mümkün olmaz. Kimi zaman annenin yeterince sütü olmaz ve bebek doymaz kimi zaman bebek kendiliğinden emmek istemez anne sütünü reddeder. İşte bu gibi durumlarda annelerin ve bebeklerin imdadına bebek mamaları yetişiyor. Bebek beslenmesi konusunda birçok firma çeşitli çalışmalar yapmaktadır ve birçok ürün geliştirmektedir. Piyasada çok çeşitli bebek mamaları bulunmaktadır. Artık günümüzde neredeyse anne sütüne eş değer bebek mamaları yapılmaktadır. Firmalar, bebeklerimizin sağlıklı, gelişimini göz önünde bulundurarak titiz çalışmalar sonucu birçok besin değerini içerisinde bulunduran bebek mamaları geliştirmektedirler. Anne sütünün içeriğinde bulunan prebiyotik lifler bebeklerin bağışıklık sisteminin gelişmesi açısından çok önemlidir. Artık bebek mamalarının hemen hemen hepsinde prebiyotik içerik ve demir mevcuttur. Böylece mama ile beslenen bebeklerde anne sütü olan bebekler gibi sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürebileceklerdir. Bebek mamalarının birçok çeşidi bulunur. İlk 6 aylık dönemde biberonda kullanılacak gibi sıvı hazırlanır. Daha sonra daha da doyurucu olması açısından kaşıkla yedirebilecek gibi hazırlanan katı mamalar bulunur.

  Tahıllı, pirinçli, meyveli birçok çeşitte mama bebeklerimizin damak zevkine, ihtiyacı olan tüm besinleri karşılayabilecek şekilde geliştirilmiştir. Bütün mamalar Avrupa bebek beslenme direktiflerine uygun olarak hazırlanmaktadırlar. Tüm anneler güvenle kullanabilir. 
İlgili tavsiye satış sitesihttp://www.eczane.com.tr/?kategori-6-Bebek-Mamalari.html 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder